Covid-19, nedtælling og afgang om 80 dage!?!?

Covid-19, nedtælling og afgang om 80 dage!?!?

15. april 2020 Slået fra Af June

Det er på mange måder en mærkelig tid lige nu, det havde vi sådan set også forventet at det ville være… men bare ikke på denne måde.

Nu skulle have været tiden, hvor vi skulle suge samvær og oplevelser med vores nærmeste til os. Vi skulle bruge tiden på at tage på ”på gensyn”-ture til familie og venner, holde fødselsdage og fejre dem lidt ekstra.

Nu skulle også være tiden, hvor de forventningsfulde sommerfugle skulle tage rigtig fat, og tiden hvor der for alvor skulle tælles dage ned til afgang.

Søren arbejder hjemme
Søren arbejder hjemme, og er krybet væk fra larm til online møder.

Og også tiden hvor vi skulle besøge ambassader, kontorer, vaccineres, have styr på smede, skibselektriker, der skulle shoppes, henkoges og meget mere.

Men Covid-19 skete og som i alle andre henseender, har det også påvirket livet ombord på mange måder. Der bliver nu arbejdet på båden få flere måder, for udover klargøring til langtur, har båden også været Sørens arbejdsplads. Nej, han arbejder ikke fuldtids på båden endnu, men han arbejder hjemmefra (læs: han er tvunget i skarp træning til langturssejlads, for han forlader sjældent båden og aldrig mere end et par timer). Han og Laura har fundet en rigtig god hverdagsrutine, som kun forstyrres når June har fri fra sine jobs.

Den seneste tid har nedtællingen fået mindre opmærksomhed, for den er blevet lidt af en stresser, ikke pga. bekymring for om vi kan blive klar til tiden (og jo Søren det kan vi godt), men fordi den verden vi snart skal sejle ud i ikke ligner den verden vi sejlede rundt i, da vi sejlede Carpe Diem hjem fra Spanien.

Udendørs
Vi kan så småt nyde at sidde udendørs

Lige nu er der ikke ret mange lande og havne vi kan få lov at besøge, selv i Danmark er en del havne lukket for gæstesejlere. Når vi hører nyt fra sejlere ude i verden, er de enten rejst hjem, ligger for anker med begrænset adgang til land og flere lever med konstant trussel om at få besked på at sejle videre. Det er jo ikke sådan en tur vi drømmer om.

Vi er gennem de sidste år kommet i kontakt med en hel del sejlere, hvor afgangsåret til langtur er 2020. De seneste uger har vi næsten dagligt fået besked om, at de enten udskyder turen et eller flere år, så den lille flotille er formindsket…

Vi har virkelig ikke lyst til at udskyde turen et år, så vi arbejder med plan A, B, C og D.

AVerden åbner sig og vi kan sejle helt som planlagt (ja ja det er måske utopi, men vi har en enkelt lalleglad optimist ombord)
BVerden åbner sig nogle steder, vi sejler afsted som planlagt, men med nogle eller en del ændringer i ruten. 
CVi udskyder turen i maksimum 2 måneder, og sejler med nogle ændringer i ruten.
DEr planen vi ikke taler om…

Der er afgang om 80 dage, blev der sagt.