Fra drøm til handling

Fra drøm til handling

18. januar 2016 Slået fra Af Søren

“Vi har jo gjort det helt forkert…”. Sådan har tanken ofte været, når vi med stor interesse har fulgt Beha-familien i “Kurs mod fjerne kyster”, for de har om nogen indrettet sig på en måde der muliggør en masse sejlads. Vi elsker alle 5 at sejle og de oplevelser der følger med. Og siden June og jeg mødte hinanden, og opdagede at vi begge var vilde med at sejle, har drømmen været at gøre meget mere af det, og gerne under fremmede himmelstrøg.

Mira for spiler, 2009

Mira for spiler, 2009

Af mange forskellige årsager er den drøm blevet lullet lidt i søvn hen over årene. Jo, vi købte da en Maxi 77 i 2008, som man lige kan klemme 5 mennesker ned i med egen køje, hvis altså børnene ikke er for store. Og vi har haft masser af gode oplevelser i Mira (som båden hedder), men har også erkendt at oplevelserne er blevet færre hen over årene. Planen var også det skulle være en opstartsbåd, men vi kom aldrig rigtig videre.

Så kom vi til at følge med i “Kurs mod fjerne kyster”, og fik pustet godt til drømmene igen. Udslaget kom nok mest på baggrund af et foredrag med Mikkel Beha. Han adresserede dét at gøre det man drømmer om, samt at som skipper er det ok at være lidt bekymret når man sejler – det er de bedste skippere, der lige dobbelttjekker det hele og aldrig tager noget for givet. Det sidste talte lige ned i nogle overvejelser jeg havde gået med, da jeg bruger en del tankevirksomhed og forsøger at forudsige alle mulige situationer når vi sejler, og dermed var lidt i tvivl om jeg var lavet til skipperrollen. Dejligt at få den vendt til noget positivt.

Nu kigger vi derfor efter båd. Og vi kigger også efter hvad der er i udlandet. Det har ellers altid virket uoverskueligt og risikabelt, men hvis vi er grundige, hvorfor så ikke? Passer man på kan der være en del at spare, og dermed mere båd for pengene.

Så måske har vi ikke gjort det helt forkert – blot sat drømmene lidt på standby, indtil der nu er plads til at forfølge dem igen. Så må vi se hvad det bærer med sig, og hvilke justeringer det kan føre til for bedre at kunne komme til at sejle en masse.