Klargøring af båden

Klargøring af båden

30. maj 2016 Slået fra Af Søren

Survey’en på båden viste jo der var en del der skulle styr på. Vigtigst til at begynde med er fugten i skroget – nå ja, og så at båden tager vand ind efter sejlturen fra La Manga til Torrevieja (se Så kom dagen for overtagelse endelig).

Fugten i skroget er der sådan set ingen tvivl om hvad kræver. Hele bunden skal skrabes ned til glasfiberen, diverse blærer skal skrabes ud, og så skal båden stå til tørre indtil fugtniveauet i skroget er tilpas lav. Derefter skal lagene bygges på igen sluttende af med en gang bundmaling. I forbindelse med bådkøbet fik vi tilbud hjem på at et værft gjorde dette arbejde, og brugte det i forhandlingerne. Så i stedet for vi selv skal bruge hele sommerferien på at arbejde båd, får vi dette gjort på værftet. Det arbejde er godt i gang.

Jeg har været nede ved båden et par gange. Der er nemlig meget andet der også skal gøres noget ved:

  • VHF’en virker ikke
  • GPS’en virker ikke
  • Kompass  virker ikke
  • Lænsepumpe virker ikke
  • Der skal installeres septiktank til toilettet, da der ikke må ledes direkte ud i havet indenfor 12 sømil fra kyster.

Disse ting handler alle om sikkerhed, eller regler der skal overholdes, så det skal på plads inden vi sejler nogen steder. Vi er dog i tvivl om hvor vi skal sejle hen til sommer, men det kommer der et indlæg om senere.

En anden fordel ved at være ved båden er at holde øje med at det arbejde der gøres er ordentlig, og lige få snakket med ham der går og arbejder på båden. Størstedelen af tiden har den dog stået til tørre, og skal blot vandes en gang imellem for at diverse syre fra fugten i skroget kan vaskes ud.

Det gode ved de danske helligdage i foråret er, at det er de færreste af dem man har i Spanien. Det betyder jeg har kunnet være på båden mens det hele har åbent. Det gør det noget lettere at komme nogle vejne. Da båden lå i La Manga var en god bådudstyrsbutik ikke let tilgængelig. Her i Torrevieja ligger der en rigtig god en af slagsen 100m fra båden, så det er perfekt.

På nuværende tidspunkt virker VHF’en igen, GPS’en er udskiftet med en helt ny, Kompasset er målt op og klar til udskiftning, og installation af septiktank er godt i gang. Den har vi i øvrigt købt i Danmark, og haft med i en kuffert herned, hvor den heldigvis passede i. Alt tøjet kom så i tanken – man skal bare huske at fjerne det igen… Lænsepumpen er også skiftet så vi nu kan tømme vand ud, i tilfælde af vi tager vand ind.

Hjemme har June syet på Biminien så den kan holde et stykke tid endnu – den skal holde os i skygge til sommer. Og så har hun syet flotte nye betræk til hynderne i cockpittet.

Så der er nået en masse, alt i alt er der dog stadig masser af projekter til når vi kommer ned på båden i sommerferien.

Her sidst på foråret er båden tør nok, det går heldigvis hurtigt i dette klima. Så nu er lagene bygget op igen og båden klar til at komme i vandet.